Търговският спор между САЩ и Китай може да продължи 20

...
 Търговският спор между САЩ и Китай може да продължи 20
Коментари Харесай

Джак Ма: Търговията е начинът да се спрат войните

 Търговският спор сред Съединени американски щати и Китай може да продължи 20 години, предизвести през днешния ден създателят на колоса в електронната търговия Alibaba Джак Ма, представен от Българска телеграфна агенция. Той обаче изрази вяра, че може да бъде реализирано решение на спора, защото комерсиална война би навредила на всички. 
Китайският милиардер сложи под подозрение насочването на вниманието към комерсиалния недостиг, което съгласно него е отживялост от 20 век. 

„ Когато спре търговията, от време на време стартира войната. Така че търговията е методът да се спрат войните. Търговията е метод да се построи доверие. Тя не е оръжие да се бием един с различен ", сподели Ма на семинар на Световната комерсиална организация. По думите му комерсиалният спор ще навреди освен на Съединени американски щати и Китай, само че и на дребните компании в други страни. Противопоставянето, добави той, за жалост може да продължи 20 години.

Като цяло предприемачът изрази оптимизъм за търговията, само че прикани тя да бъде предпазена от регулаторите.

„ Днес виждаме „ Произведено в Китай ", „ Произведено в Америка ", „ Произведено в Швейцария " или „ Произведено в Женева ". През 2030 година ще има „ Произведено в интернет ", над 85 % от бизнеса ще бъде електронна търговия, сподели той. 

Alibaba е най-голямата компания за електронна търговия в света по стойност на стоките, минаващи през платформите й.

Нейният 54-годишен създател е измежду най-известните и откровени бизнес лидери в Китай. Той разгласи предишния месец, че през септември следващата година ще се отдръпна от поста на ръководител, само че ще остане член на Alibaba Partnership - група, която управлява компанията посредством пълномощието да номинира по-голямата част от борда на шефовете й. 
По публикацията работи: Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР